Κορωνοϊός: Από τα 83 ενεργά κρούσματα στην Αχαΐα, τα 52 στην Πάτρα

Απάντηση στο ερωτηματικό που πλανάται στη Πάτρα και στην Αχαΐα προσπάθησε να δώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την διάρκεια της ενημέρωσης που έγινε το απόγευμα της Τρίτης στους δημοσιογράφους.

Το ερώτημα αυτό ήταν γιατί η καθολική χρήση της μάσκας αποφασίστηκε στα Γιάννενα και στην Πάτρα, τη στιγμή που δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο στην Αττική, σε μία περιοχή που είναι περισσότερο επιβαρυμένη από τον ιό.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά τα δεδομένα είναι διαφορετικά από περιοχή σε περιοχή, κατά συνέπεια οι αποφάσεις δεν μπορεί να είναι οι ίδιες. Ειδικότερα στην Αχαΐα, σύμφωνα με τα όσα είπε είχαμε τις τελευταίες ημέρες 83 κρούσματα όλη τον νομό από τα οποία τα 52 ήταν στην Πάτρα.

«Τα υπόλοιπα ήταν διάσπαρτα στην Αχαΐα με μεγάλο αριθμό επαφών και μετακινήσεων μεταξύ Δήμων και με αρκετά από αυτά υγειονομικού προφίλ, με ότι σημαίνει αυτό για την προστασία των υγειονομικών μας μονάδων» όπως είπε ο υπουργός.

Όσο για τα Γιάννενα είχαμε 89 από τα 101 ενεργά κρούσματα στην ευρύτερη περιοχή, στον Δήμο Ιωαννίνων. Η απόφαση για κάθε περιοχή, εξήγησε ο υφυπουργός λαμβάνεται μετά την εκτίμηση και τη στάθμιση των δεδομένων και των μέτρων.

«Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, παρακολουθούμε τις εξελίξεις και προτιμούμε πολλές φορές να είμαστε πιο αυστηροί μέχρι να στεγανοποιήσουμε συγκεκριμένους, διάσπαρτους επιδημιολογικούς κύκλους, παρά να πάμε σε οποιαδήποτε άλλη διαδικασία» κατέληξε ο υφυπουργός.


Πηγή