Αυτοκινητοδρόμιο – Επιστολή του υποψήφιου στρατηγικού επενδυτή για συνάντηση στην Πάτρα

Στην Πάτρα αναμένεται να έρθουν στελέχη της ενδιαφερόμενης εταιρείας που φιλοδοξεί να γίνει ο στρατηγικός επενδυτής του έργου της κατασκευής πίστας Formula 1, στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει σε επιστολή της η ναυτιλιακή εταιρεία Seanergy Mare maritime Co SA, ο στρατηγικός δηλαδή επενδυτής που ενδιαφέρεται για το όλο θέμα.

Η επιστολή απευθύνεται στο διοικητικό συμβούλιο και στους μέτοχους της Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ, ζητώντας από αυτούς να γίνει συνάντηση από τις δύο πλευρές, ώστε να τεθούν όλα τα ζητήματα επί τάπητος και αν είναι δυνατόν να υπάρξει μία συμφωνία η οποία θα είναι ένα σημαντικό βήμα για αυτό το τεράστιο αναπτυξιακό έργο.

Ένα έργο που αποτελέσει πόλο έλξης και επισκεπτών από όλο τον κόσμο, προσφέροντας ταυτόχρονα, τόσο κατά την διάρκεια της κατασκευής του, όσο και όταν πια θα έχει ολοκληρωθεί εκατοντάδες θέσεις εργασίας.

Είναι μία ευκαιρία για την Πάτρα και την Αχαΐα που ασφαλώς και δεν θα πρέπει να χαθεί, πόσο μάλλον από τη στιγμή που ο υποψήφιος στρατηγικός επενδυτής δείχνει με την επιστολή του αυτή το όψιμο ενδιαφέρον του, αφήνοντας την άκρη την αρνητική έκβαση που φάνηκε να έχει σε πρώτη φάση η πρόταση του στη διοίκηση της εταιρείας.

Η επιστολή δίνει ως προθεσμία στην διοίκηση της Αυτοκινητοδρόμιο ΑΕ την 21η Ιανουαρίου, περιμένοντας έτσι μία απάντηση μέχρι τότε. Μένει να δούμε αν θα δοθεί αυτή η απάντηση και αν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου ξεπεράσουν τους δισταγμούς τους μπροστά σε ένα τόσο σημαντικό έργο για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Θυμίζουμε ότι η πρόταση της ελληνικών συμφερόντων ναυτιλιακής εταιρείας φτάνει τα 120 εκατομμύρια ευρώ, ενώ φέρεται να έχει έρθει ήδη σε επαφή με μεγάλη διεθνή κατασκευαστική εταιρεία εξειδικευμένη στα έργα αυτοκινητοδρομίων.

Το ΔΣ του Αυτοκινητοδρομίου είχε αφήσει πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο στα τέλη του έτους να εξετάσει την επενδυτική πρόταση μέσα στο πρώτο δίμηνο του 2021.


Πηγή