Σκι με… ραντεβού στο Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων – Η πιθανή ημερομηνία για το άνοιγμα

Την 29η Ιανουαρίου έθεσαν ως ημερομηνία για το άνοιγμα των εγκαταστάσεων τους τα Χιονοδρομικά Κέντρα της χώρας στη τηλεδιάσκεψη που έγινε με τον αρμόδιο υπουργό, το πρωί της Τετάρτης.

Η απόφαση βέβαια για το άνοιγμα των Χιονοδρομικών θα ανακοινωθεί την Παρασκευή και θα εξαρτηθεί ανάλογα από τις εισηγήσεις των ειδικών.

Το πιθανότερο σενάριο είναι τα Χιονοδρομικά Κέντρα να ανοίξουν, σύμφωνα με το μήνυμα τουλάχιστον που εισέπραξε ο Αλέξης Άγριος που συμμετείχε σε αυτή τη διάσκεψη, αλλά με αυστηρά περιοριστικά μέτρα και όχι για όλους.

Τι σημαίνει αυτό; «Οι εγκαταστάσεις θα ανοίξουν μόνο για αυτούς που θέλουν να κάνουν σκι και γενικότερα χειμερινά σπορ, ενώ θα κλείνονται τα σχετικά ραντεβού νωρίτερα με τον κάθε ενδιαφερόμενο" εξηγεί μιλώντας στο patrasevents.gr o διευθυντής του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων.

Οι πύλες των Χιονοδρομικών Κέντρων δεν θα είναι ανοικτές για όλο τον κόσμο, δηλαδή για αυτούς που θέλουν να έρθουν για να κάνουν μία βόλτα και να δουν το βουνό ή να απολαύσουν το χιόνι. Θα είναι αποκλειστικά και μόνο για αυτούς που θέλουν να κάνουν σκι ή snowboard, ενώ θα τηρούνται αποστάσεις και δεν θα έρχονται όλοι οι ενδιαφερόμενοι μαζί».

Τα μέτρα αυτά που θα ανακοινωθούν όταν έρθει και επίσημα το πράσινο φως για το άνοιγμα των Χιονοδρομικών θα εφαρμοστούν για να αποφευχθεί ο συνωστισμός.

Υπάρχει αρκετό χιόνι για την ώρα

Από την πλευρά του το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων είναι έτοιμο για να ανοίξει, ενώ έχουν γίνει εργασίες σε κάθε πίστα για να υποδεχθεί τους σκιέρ.

Το χιόνι μετά από τις τελευταίες χιονοπτώσεις είναι αρκετό, δίνει τη δυνατότητα για να λειτουργήσουν σχεδόν όλες οι εγκαταστάσεις του Χιονοδρομικού, όμως αυτό δεν είναι σίγουρο αν θα ισχύει σε δέκα περίπου μέρες από τώρα που είναι να ανοίξουν τα κέντρα αυτά. Το χιόνι δηλαδή μπορεί να είναι λιγότερο.

Ωστόσο, τα μηνύματα που έχουν λάβει οι άνθρωποι του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, από τους σκιέρ και γενικότερα από τον κόσμο που συχνάζει στον Χελμό είναι θετικά και όλα δείχνουν ότι θα υπάρχει ανταπόκριση.

Σε κάθε περίπτωση είναι η τελευταία ευκαιρία του Χιονοδρομικού για να μην χάσει πλέον όλη τη σεζόν. Μια σεζόν που ήδη του έχει στοιχίσει αρκετά εξαιτίας αυτής της κατάστασης, όπως και σε όλη την τοπική οικονομία των Καλαβρύτων.


Πηγή