Πάτρα: Η έξαρση των ιώσεων και η γρίπη έχει αποδιοργανώσει ολόκληρες τάξεις

Με… μισές τάξεις κάνουν μαθήματα τα παιδιά των νηπιαγωγείων και των δημοτικών, με την έξαρση της γρίπης και των ιώσεων να παραμένει στο «κόκκινο».

Σύμφωνα με τους παιδιάτρους η έξαρση αυτή θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη του Φεβρουαρίου, με την γρίπη και τα κρυολογήματα να χτυπούν κυρίως τις παιδικές ηλικίες, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα σε πολλά από τα σχολεία να έχουν αποδιοργανωθεί ολόκληρες τάξεις.

Έτσι, όπως λένε αρκετοί εκπαιδευτικοί οι απουσίες είναι τόσες πολλές που το μάθημα ουσιαστικά δεν μπορεί να γίνει, με αποτέλεσμα να μην προχωράει η σχολική ύλη αφού αυτοί που απουσιάζουν είναι περισσότεροι από όσους βρίσκονται στις τάξεις.

Το μεγάλο πρόβλημα βέβαια είναι όταν αρρωσταίνουν οι εκπαιδευτικοί, καθώς το ένα παιδάκι κολλάει το άλλο και κάποια στιγμή «κολλάει» και ο δάσκαλος- εκπαιδευτικός. Σε μία τέτοια περίπτωση το μάθημα χάνεται οριστικά αφού συνήθως δεν υπάρχουν αναπληρωτές για να καλύψουν το κενό τους.

Όλα αυτά, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν κύκλοι των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην εξέλιξη της σχολικής χρονιάς. Θυμίζουμε ότι δεν υπάρχουν μέτρα πλέον για το θέμα των ιώσεων, αλλά και του covid, ενώ ελάχιστα είναι τα παιδιά που κάνουν μάθημα φορώντας τη μάσκα τους.


Πηγή