Αχαΐα: 500 διακοπές ρεύματος κάθε μήνα σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Πάνω από 500 νέες οικογένειες στην Πάτρα και στις περιοχές του Ερυμάνθου και της Δυτικής Αχαΐας, μένουν χωρίς φως και αναγκάζονται να ζουν στο σκοτάδι, κάθε μήνα.

Πρόκειται για νοικοκυριά που δεν έχουν κατορθώσει να τακτοποιήσουν τις οικονομικές εκκρεμότητες που έχουν με τη ΔΕΗ και τους ιδιώτες παρόχους ρεύματος, με αποτέλεσμα να τους κόβεται το ρεύμα.

Οι 500 διακοπές ρεύματος είναι σε μηνιαία βάση και ο αριθμός αυτός κατά προσέγγιση είναι σταθερός τους τελευταίους έξι μήνες, φανερώνοντας τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή.

Σύμφωνα με κύκλους της ΔΕΔΔΗΕ που είναι η αρμόδια υπηρεσία που κόβει το ρεύμα ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μια αυξητική τάση από τη στιγμή που ήρθε στην ζωή μας η ενεργειακή κρίση.

Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι υπάρχουν ακόμα περισσότερα νοικοκυριά που βρίσκονται αγκαλιά σχεδόν με την διακοπή της παροχής ρεύματος αφού οφείλουν αρκετούς ανεξόφλητους λογαριασμούς, έχοντας λάβει και τα σχετικά ραβασάκια προειδοποίησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στους τελευταίους έξι μήνες έγιναν περισσότερες από 3.000 διακοπές ρεύματος, ενώ σε ημερήσια βάση ο αριθμός αυτός είναι κατά προσέγγιση στις 20 με 25 την ημέρα.


Πηγή