Πάτρα: Κορυφώνονται οι Καρναβαλουπόλεις στα Υψηλά Αλώνια

Μετά την ιδιαίτερη επιτυχία των Καρναβαλουπόλεων στα Παλαιά Σφαγεία και στην περιφέρεια, το Καρναβάλι των Μικρών απτόητο έρχεται στο κέντρο της Πάτρας και δίνει ραντεβού με τους μικρούς μας φίλους το ερχόμενο Σάββατο 9 Μαρτίου.

Οι δράσεις του Καρναβαλιού των Μικρών κλιμακώνονται το Σάββατο από τις 10πμ έως τις 2μμ με την Καρναβαλούπολη στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων.

Το πρόγραμμα των δράσεων έχει ως εξής:

-«Παρέλαση από κούνια»

Παιδιά προσχολικής ηλικίας που θα συνοδεύονται από τους γονείς τους, θα συναντηθούν στις 10.30 στην Τριών Ναυάρχων όπου στις 11.00 θα αρχίσει η παρέλασή τους. καταλήγουν περπατώντας, χορεύοντας και τραγουδώντας στο κέντρο της πλατείας για τις καρναβαλικές δράσεις. Παρουσία της Δημοτικής Μουσικής.

Mετακινούμενη παράσταση «εναερίτες» από τη La Petite Marguerite (Βάσια Τσώτσου, Καριοφύλλης Γκροζούδης)

Οι εναερίτες είναι δυο υπαρκτά πλάσματα που περιοδεύουν στο αστικό τοπίο αναζητώντας την ποίηση και το όνειρο που υπάρχει μέσα μας. Παίζουν, χορεύουν, δημιουργούν και χαρίζουν αμέτρητες φυσαλίδες και άπειρες στιγμές χαράς και ανεμελιάς. Πρόκειται για μια εικαστική συμμετοχική παρέλαση που προτείνει το παιχνίδι με τις φυσαλίδες ως ένα μέσο εγγύτητας και αποδοχής.

-Μουσική παράσταση «Ζωολογικός … Ήχος» (παιδικά τραγούδια για ζώα, βασισμένα στον βιβλιοδέτη «Το καμπαρέ των ζώων» – από τον Γιώργη Χριστοδούλου)

Ο Γιώργης Χριστοδούλου δημιούργησε και θα μας παρουσιάσει μια μουσική παράσταση που θα συνεπάρει μικρούς και μεγάλους παρασύροντάς τους σ΄ ένα ταξίδι φτιαγμένο από ήχους. Τα όμορφα, χαρούμενα τραγούδια που έχει συνθέσει ο δημιουργός του αγαπημένου των παιδιών «Καμπαρέ των ζώων» όπου «παρέλαυναν» παπαγάλοι, πεταλούδες, σκαντχόχοιροι και ρινόκεροι, φέρνουν στη φαντασία τους ήχους των ζώων δημιουργώντας πραγματικά έναν ζωολογικό κήπο από υπέροχες μελωδίες. Ερμηνεύει ο Γιώργης Χριστοδούλου (φωνή, γιουκαλίλι). Μουσικοί επί σκηνής: Al Ruci (φλάουτο, κιθάρα), Αλ. Αβδελιώδης (πιάνο).

Την Καρναβαλούπολη θα υποστηρίξει το Μουσικό Άρμα. Παρουσιαστής θα είναι ο Δημήτρης Μουλίνος.

Θα είναι μια γερή προθέρμανση για τους μικρούς ενόψει της Παρέλασης του Καρναβαλιού των Μικρών που θα αρχίσει στις 11 το πρωί της Κυριακής 10 Μαρτίου από την πλατεία Ομονοίας και θα πλημμυρίσει τις οδούς Γούναρη και Κορίνθου καθώς και την πλατεία Γεωργίου Α΄ με κέφι, χορό, χρώματα, ευρηματικότητα και παιδική λάμψη.


Πηγή