Πατρινό Καρναβάλι – Με πάνω από 30.000 γαρύφαλλα το φετινό άνθινο άρμα

Με πάνω από 30. 000 γαρύφαλλα θα στολιστεί το φετινό άνθινο άρμα του Πατρινού Καρναβαλιού που αναμένεται και αυτή την χρονιά να δώσει μια άλλη αίσθηση στην παρέλαση.

Το άνθινο άρμα φέτος θα είναι ένας τεράστιος παπαγάλος που θα πλαισιώνεται από δύο εξίσου μεγάλους κόλινδρους. Τόσο ο παπαγάλος, όσο και οι κόλινδροι θα στολιστούν από γαρύφαλλα, διαφόρων χρωματισμών, αλλά και από άλλα λουλούδια και άνθινες συνθέσεις.

Το σχέδιο του άρματος είναι έτοιμο όπως και η κατασκευή του. Όμως θα ολοκληρωθεί την τελευταία στιγμή λίγο πριν από την παρέλαση, έτσι ώστε τα γαρύφαλλα που θα μπουν να μην μαραθούν και να είναι φρέσκα, κάτι που θα αναδείξει την αισθητική του.

Η έμπνευση και η δημιουργία του άρματος είναι του Νίκου Λιβάνη. Η μεγάλη διαφορά σε σύγκριση με τις άλλες χρονιές είναι ότι φέτος δεν θα δούμε την πρώτη βασίλισσα του Πατρινού Καρναβαλιού πάνω σε αυτό ως είθισται.

Θυμίζουμε τα προηγούμενα έτη, το 2019 – όταν βγήκε ξανά μετά από αρκετά χρόνια το άνθινο άρμα στο Πατρινό Καρναβάλι, είχαμε δει την βασίλισσα του 2018 την Όλγα Κατσάρα, ενώ το 2023 την Μαρία Κυριακοπούλου.

Φέτος, εφόσον τηρούνταν αυτή η παράδοση καθώς η κοπέλα του άνθινου άρματος συμβολίζει τον ερχομό της άνοιξης, σε αυτό θα βλέπαμε την βασίλισσα του 2023 Κατερίνα Βενέρη – Σιούλη που κατά κοινή ομολογία τα είχε πάει πολύ καλά στον ρόλο της.


Πηγή