Ο Θ. Βασιλόπουλος στο Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων Αιγιάλειας

Το Μουσείο Ψηφιακών Εκθεμάτων Αιγιάλειας στην πόλη του Αιγίου, που στεγάζεται στον πρώτο όροφο του Αρχοντικού Παναγιωτόπουλου επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη & Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θεόδωρος Βασιλόπουλος.

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο που υλοποιήθηκε με την συμβολή της Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και υπό την αιγίδα της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», μετά από μήνες ψηφιοποίησης τεκμηριωμένου ιστορικού υλικού και σπάνιων αρχειακών στοιχείων. Τον αντιπεριφερειάρχη ξενάγησε στις αίθουσες του μουσείου ο υπεύθυνος Δημήτρης Ζωιτσούδης κάνοντας αναφορά για τον ρόλο της Μυστικής Συνέλευσης της Βοστίτσας , τα ιστορικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στην περιοχή της Αιγιάλειας και τον Αγωνιστή της Επαναστάσεως του 1821 Ανδρέα Λόντο.

«Μέσα από τις νέες τεχνολογίες ξεφυλλίζει ο επισκέπτης ένδοξες στιγμές της Ελληνικής Επαναστάσεως στην ιστορική περιοχής της Αιγιάλειας» επεσήμανε ο κ Βασιλόπουλος και πρόσθεσε: «Στόχος μας είναι η διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς μέσα στην ψηφιακή εποχή»


Πηγή