Πάτρα: Έχουν αγριέψει τα πράγματα για τους αστυνομικούς – “Ρουτίνα” οι επιθέσεις

Προβληματισμένοι είναι στην τοπική ΕΛ.ΑΣ. με την επίθεση που δέχτηκε περιπολικό τις προάλλες, σε κεντρική οδό της Πάτρας από ομάδα νεαρών.

Η επίθεση αυτή έγινε, χωρίς προσχήματα, απευθείας από ομάδα ατόμων με το που είδαν το περιπολικό το οποίο είχε φτάσει στο σημείο ύστερα από αναφορά που έγινε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης για διατάραξη κοινής ησυχίας.

Στη συνέχεια βέβαια οι αστυνομικοί αντέδρασαν, χτύπησαν στα ίσα κάποιους από τους νεαρούς, με αποτέλεσμα να προκληθεί ακόμα μεγαλύτερη ένταση, με αρκετό κόσμο να βγάζει βίντεο τη στιγμή που οι αστυνομικοί βαράγανε κάποιους από τους νεαρούς.

Ο προβληματισμός όμως της Αστυνομικής Διεύθυνσης δεν αλλάζει και έχει να κάνει με τις επιθέσεις που δέχονται αστυνομικοί από ομάδες νεαρών ατόμων, εκ των οποίων κάποιοι από αυτούς είναι ανήλικοι. Όπως λένε κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. το επεισόδιο αυτό δεν ήταν μεμονωμένο.

Έχουν γίνει και άλλα παρόμοια χωρίς τέτοια ένταση και χωρίς να έχουν ανέβει βίντεο στα social media αφού στα περισσότερα από αυτά οι αστυνομικοί δεν αντιδρούν και φεύγουν. Οι επιθέσεις αυτές προέρχονται είτε από άτομα Ρομά που έχουν μετατρέψει σε άβατο συγκεκριμένες περιοχές της Πάτρας, είτε από άτομα του αναρχικού χώρου που έχουν τα δικά τους "κάστρα".

Όπως και να έχει η κατάσταση για τους αστυνομικούς που κάνουν περιπολίες σε δρόμους και συνοικίες της Πάτρας έχει αγριέψει. Είναι χαρακτηριστικό ότι υπάρχουν συγκεκριμένα σημεία και σε συγκεκριμένες ώρες όπου οι αστυνομικοί δεν περνάνε από εκεί με εντολή του ίδιου του αρχηγείου τους για να μην προκαλέσουν, και μόνο με την παρουσία τους, και δεχθούν επίθεση.

Και όλα αυτό όταν οι επιτιθέμενοι είναι πολλοί περισσότεροι από τους αμυνόμενους αφού οι αστυνομικοί που βρίσκονται στους δρόμους για περιπολίες είναι ελάχιστοι.


Πηγή