Ετοιμοι να κατέβουν στους δρόμους οι Πυργιώτες αν το Πανεπιστήμιο τους πάρει τα Τμήματα

Επανάσταση ετοιμάζουν στον Πύργο! Και είναι έτοιμοι να βγουν στο δρόμο. Όχι για τον Κουφοντίνα, αλλά για το Πανεπιστήμιο!!! «Καζάνι που βράζει» η αυτοδιοίκηση στην Ηλεία μπροστά σο ενδεχόμενο οριστικής διαγραφής από το μηχανογραφικό δελτίο του νέου ακαδημαϊκού έτους του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου και της απομάκρυνσης του Τμήματος Γεωπονίας από την Αμαλιάδα. Στα χέρια του πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστου Μπούρα βρίσκεται ήδη κοινή επιστολή και των 7 δημάρχων της Ηλείας, με την οποία ζητείται άμεσα να τους ορίσει τη συντομότερη δυνατή ημερομηνία συνάντησης, με θέμα συζήτησης τα πανεπιστημιακά τμήματα. Ολοι οι δήμαρχοι του νομού ζητούν επίσης στη συνάντηση αυτή και την παρουσία των βουλευτών της περιοχής καθώς και του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος.

Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος συγκάλεσε σύσκεψη με τους επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να διαμορφώσουν ένα κοινό πλαίσιο άσκησης περαιτέρω πιέσεων, με στόχο να μπει «φρένο» στο πλάνο της διοίκησης του Πανεπιστημίου Πατρών. «Αυτό που πρέπει να τονίσουμε έντονα είναι ότι τα δύο Τμήματα αφορούν όλη την Ηλεία, και όχι μόνο τον Πύργο και την Αμαλιάδα. Ετσι πρέπει να αντιδράσουμε όλοι και όχι μόνο οι δύο Δήμοι», δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στη σύσκεψη ο δήμαρχος Πύργου, το Τμήμα Μουσειολογίας πλέον δεν απειλείται απλά, αλλά ουσιαστικά έχει ήδη αρχίσει η κατάργησή του με αποφάσεις πανεπιστημιακών οργάνων. «Η Κοσμητεία πρόσφατα ανακοίνωσε ως τελεσίγραφο στην κ. Ζαφειροπούλου τη λήψη απόφασης για την μεταφορά του Τμήματος στην Πάτρα. Απομένει η Σύγκλητος που συνεδριάζει στις 15 Μαρτίου. Γινόμαστε έτσι μια παραμεθόριος περιοχή με τα μειονεκτήματα της και γι' αυτό δεν θα πρέπει να είναι περήφανος κανένας», σχολίασε και συνέχισε: «Το επόμενο βήμα θα πρέπει να είναι το κλείσιμο της πόλης και πολύ σύντομα».

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    3 Μαρτίου 2021

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία