Το τρένο τελικά φτάνει από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα – Πότε ξεκινά η γραμμή

Καλά είναι τα νέα που έρχονται από το μέτωπο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο ζήτημα της επέκτασης του Προαστιακού της Πάτρας.

Όπως έγραψε το patrasevents.gr, αφήνοντας ωστόσο ένα ερωτηματικό αφού το τρένο φτάνει στην Κάτω Αχαΐα εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, χωρίς όμως να φτάνει ποτέ, οι εξελίξεις δείχνουν να είναι θετικές.

Το τρένο που αυτή τη στιγμή πηγαίνει έως τα Καμίνια θα φτάσει το φετινό καλοκαίρι στον τελικό προορισμό της επέκτασης του έργου του Προαστιακού που είναι η Κάτω Αχαΐα.

Μάλιστα, εντός της εβδομάδας αναμένεται και σχετική ανακοίνωση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επέκταση. Οι ίδιες πληροφορίες θα συνοδευτούν με αλλαγές της τιμολογιακής πολιτικής των εισιτηρίων, αλλά και με την έκδοση των μηνιαίων καρτών.

Τα δρομολόγια

Η ημερομηνία της έναρξης των δρομολογίων από τον Άγιο Ανδρέα έως την Κάτω Αχαΐα, λέγεται ότι θα είναι στις 17 Μαΐου, καθώς ήδη ο ΟΣΕ έχει προχωρήσει τις ετοιμασίες, πιέζοντας την ΤΡΑΙΝΟΣΕ το τελευταίο διάστημα για να υποχωρήσει από τους δισταγμούς που είχε.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κύκλων του ΟΣΕ τα δρομολόγια από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα θα είναι έξι την ημέρα, ανά δύο ώρες. Τα δρομολόγια για τα Καμίνια θα είναι ανά μία ώρα. Συνολικά τα δρομολόγια προς τα δυτικά της Πάτρας θα είναι 12 ημερησίως και 24 από και προς τα δυτικά.

Ερωτηματικό οι χρόνοι

Το ερωτηματικό είναι αν οι χρόνοι των δρομολογίων βγαίνουν για να ανταποκριθούν στον προγραμματισμό που έχει καθοριστεί, αλλά αυτό είναι κάτι που θα φανεί στην πράξη.

Είναι γεγονός, ωστόσο, ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει και άλλες εργασίες στη συντήρηση της γραμμής, στα πιο ευαίσθητα σημεία της, στην κατεύθυνση του να πάει πιο γρήγορα το τρένο. Όμως από την άλλη η γραμμή παραμένει παλαιά.

Μεγαλύτερη ζήτηση

Το δεδομένο είναι ότι η ζήτηση του επιβατικού κοινού που τους τελευταίους μήνες είχε αυξηθεί στην γραμμή Άγιος Ανδρέας – Καμίνια, θα γίνει ακόμα περισσότερη για τη σύνδεση με την Κάτω Αχαΐα.

Ειδικότερα, τους καλοκαιρινούς μήνες όπου το τρένο μπορεί εύκολα να μεταφέρει δεκάδες πατρινούς στις παραλίες δυτικά της Πάτρας, εύκολα και γρήγορα.

Οι κάτοικοι της Πάτρας και της Κάτω Αχαΐας περιμένουν με αγωνία την έναρξη των δρομολογίων για ένα έργο που θα βοηθήσει στην συγκοινωνία και σε ένα βαθμό στην ανάπτυξη των δύο περιοχών.


Πηγή