Σύσκεψη για το τρένο: Προαστιακός έως τον Πύργο

Η αναβάθμιση του τουριστικού τρένου Κατάκολο-Πύργος-Αρχαία Ολυμπία και η ενεργοποίηση της γραμμής Πάτρα-Πύργος ήταν ορισμένα από τα βασικότερα θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση του γ.γ. Υποδομών, Θάνου Βούρδα με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απ. Κατσιφάρα στην Πάτρα.

Ο κ. Βούρδας τόνισε μετά την επέκταση του προαστιακού από την Πάτρα στην Κάτω Αχαΐα ο σιδηρόδρομος θα συνεχίσει με προαστιακά χαρακτηριστικά ως τον Πύργο, με τελικό προορισμό την Αρχαία Ολυμπία, με αναβαθμισμένη την υφιστάμενη γραμμή και τους σταθμούς στους οποίους θα σταματά το τρένο.

Στον σχεδιασμό περιλαμβάνεται η επαναλειτουργία της θεματικής σιδηροδρομικής γραμμής Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία, που δρομολογεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ) Κατάκολο – Πύργος – Αρχαία Ολυμπία. Το πλήρες σχέδιο της εξέλιξης του σιδηροδρομικού δικτύου από την Πάτρα έως τον Πύργο πρόκειται να παρουσιαστεί σε επίσκεψη που προγραμματίζεται στον Πύργο.

Τον γ.γ. Υποδομών και Μεταφορών Θάνο Βούρδα κατά την επίσκεψή του στον περιφερειάρχη συνόδευε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός και ο Συντονιστής ΝΕ Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ Μιχ. Σιδηρόπουλος. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο Αντιπερ/ρχης Περιφερειακού Συντονισμού και Διοίκησης Δημήτρης Δριβίλας και ο Αντιπερ/ρχης Περ/κής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κωνσταντίνος Καρπέτας.


Πηγή