Ηλεία: Κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου

Με τη μεγάλη παρέλαση της μαθητιώσας νεολαίας, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας κορυφώνονται αύριο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Ηλεία. Επίκεντρο θα είναι η πρωτεύουσα του Νομού, ο Πύργος, όπου θα παραβρεθεί και ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος.

Η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και Δοξολογία θα τελεστεί στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πύργου, Χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η Διευθύντρια του Γυμνασίου Γουμέρου, Ιουλία Χάρμπαλη.

Στις 10:30 π.μ, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, θα γίνει κατάθεση στεφάνων, θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγής και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, αμέσως μετά, θα παρατεθεί δεξίωση προς τις Αρχές, από τον Δήμαρχο Πύργου.

Η μεγάλη παρέλαση, θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί, στην οδό Μανωλοπούλου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στις 19:00, στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας ο Λαογραφικός Όμιλος Πύργου «Ηλείων Παράδοσις» και ο Σύνδεσμος Τραυματιών Πολεμιστών Ν. Ηλείας, θα πραγματοποιήσουν τιμητική και χορευτική εκδήλωση προς τιμήν «Των αφανών Ηρώων του Έπους 1940-41».

Στο Μνημείο Ηρώων

Εξάλλου, χθες το πρωί, οι σημαιοφόροι Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης, κρατώντας το Εθνικό Σύμβολο στα χέρια τους, συγκεντρώθηκαν στο Μνημείο Ηρώων όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνων από τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Βασίλη Δημητρέλλο, και τον Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου Διονύσιο Αλεξόπουλο, ως εκπρόσωπο της Διεύθυνσης ΠρωτοβάθμιαςΕκπαίδευσης, που στις δηλώσεις τους αναφέρθηκαν στα ιστορικά γεγονότα της εποχής, στους συμβολισμούς της ημέραςκαι των αγώνων των προγόνων μας, που αγωνίστηκαν για την ελευθερία, καλώντας τον Ελληνικό λαό, με ενότητα και ομοψυχία να τιμούν και να είναι σε θέμα να υπερασπιστούν.

Η λήξη της σεμνής τελετής έγινε με τήρηση ενός λεπτού σιγής και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.


Πηγή