Σύλληψη πλοιάρχου στους Παξούς για θαλάσσια ρύπανση.

Λιμενικό Σώμα Σύλληψη πλοιάρχου στους Παξούς για θαλάσσια ρύπανση.

Σε απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ »ΙΟΝΙΑΝ ΜΠΛΟΥ» Ν.Χ. 492, προέβησαν χθες το απόγευμα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, στον λιμένα Γαΐου Παξών.
Ειδικότερα, μετά από έλεγχο που πραγματοποίησε κλιμάκιο στελεχών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας στο παραπάνω πλοίο, διαπιστώθηκε ότι από τη λειτουργία των δύο ηλεκτρομηχανών του, δημιουργήθηκαν έντονοι ρύποι (καπνισμός) και παράλληλα παρατηρήθηκαν κηλίδες ελαίου και πιο συγκεκριμένα λεπτό φιλμ ελαίου ιριδίζουσας μορφής με αυτοδιαλυόμενες τάσεις στην επιφάνεια της θάλασσας, συνολικού εμβαδού περίπου τεσσάρων τ.μ.
Το πλοίο πραγματοποιούσε ημερήσιο πλου από το λιμένα Πάργας στους λιμένες Γαΐου Παξών, Αντίπαξων και επιστροφή στην Πάργα, με εκατόν ενενήντα πέντε (195) επιβάτες.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη ο Πλοίαρχος του πλοίου, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής πειθαρχικών και διοικητικών κυρώσεων, ενώ οι εκατόν ενενήντα πέντε επιβάτες του, προωθήθηκαν στο λιμένα της Πάργας με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Στο πλοίο επετράπη η εκτέλεση ενός μεμονωμένου πλου κενό επιβατών στο λιμένα Πάργας, όπου συνεχίζεται η απαγόρευση απόπλου του, μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης των παρατηρήσεων από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.


Πηγή