Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Ξεκινά η διανομή τροφίμων σε άπορους της περιοχής

Ξεκινά την Δευτέρα η διανομή τροφίμων και άλλων ειδών από τον δήμο Ανδρίτσαινας- Κρεστένων σε άπορους της περιοχής, οι οποίοι έχουν καταγραφεί κυρίως από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Με αυτή την κίνηση του ο δήμος θέλει να δείξει ότι είναι κοντά σε αυτούς τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν δυσκολίες για την εξασφάλιση του εορταστικού τραπεζιού.

Πάντως όπως μας τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Δάγκαρης, τα χρήματα που δίνονται από την πολιτεία για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι σχετικά λίγα και θα πρέπει να αυξηθούν οι πιστώσεις.

«Αυτό που πρέπει να δούμε όχι μόνο εμείς, αλλά και οι υπόλοιποι, είναι πως θα εξασφαλίσουμε την χρηματοδότηση για το πρόγραμμα. Να εξακολουθήσει η χρηματοδότηση που υπήρχε έως τώρα, γιατί διαφορετικά και με τις περικοπές που είναι περίπου στο 65% αυτά τα μνημονιακά χρόνια, τα προβλήματα υλοποίησης είναι μεγάλα. Τα λεφτά για το Βοήθεια στο Σπίτι είναι πολλά και μόνοι τους οι δήμοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν».

Ομόφωνα εγκρίθηκαν τα περισσότερα θέματα στο Δ.Σ.

Εν τω μεταξύ το βράδυ της Παρασκευής είχαμε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου με αρκετά σημαντικά θέματα, όπως η έγκριση της προγραμματικής σύμβασης και ο ορισμός μελών κοινής επιτροπής παρακολούθησης έργου, μεταξύ του δήμου και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την εκτέλεση του έργου «βελτίωση οδών πρόσβασης σε ιερές μονές και προσκυνηματικούς χώρους της Π.Ε. Ηλείας, η εξουσιοδότηση του δημάρχου για την υποβολή φακέλου στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ για την προμήθεια απορριμματοφόρων και λοιπών οχημάτων αποκομιδής και μεταφοράς απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών, και η συγκρότηση επιτροπής προσωρινής – οριστικής παραλαβής του έργου ανέγερσης αποπεράτωση κτιρίων (Διοικητήριο, κοινοτικά γραφεία Δήμου).

Επίσης πολύ σημαντικά ήταν και τα θέματα που συζητήθηκαν για την προσωρινή ενδιάμεση λύση για την κινητή μονάδα μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποίησης νομού Ηλείας 2018-2020, καθώς επίσης και η μεταφορά του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ από την κοινωφελή επιχείρηση ΚΕΔΑΚ στο δήμο Ανδρίτσαινας Κρεστένων.

Επίσης συζητήθηκε και η έγκριση προγράμματος δακοκτονίας έτους 2020.

Τα περισσότερα θέματα εγκρίθηκαν ομόφωνα, εκτός από το τεχνικό πρόγραμμα των έργων του 2020 που πέρασε κατά πλειοψηφία, αφού δεν το ψήφισαν η παράταξη του κ. Δημητρουλόπουλου και του κ. Γκότση.


Πηγή