Λευκοχώρι: Στόχος εμπρηστών το Κοινοτικό Γραφείο

Φωτιά μετά την περιπολία του προέδρου -Ξεκινούν νυχτερινές περιπολίες της ΟΠΚΕ

Άγνωστο είναι «ποιό μήνυμα και σε ποιόν» ήθελαν να στείλουν αυτοί που τα ξημερώματα της Δευτέρας έβαλαν φωτιά στο Κοινοτικό Γραφείο Λευκοχωρίου με στόχο να το καταστρέψουν ολοσχερώς χωρίς ευτυχώς να το πετύχουν.

Ο πρόεδρος του ΤΣ του Λευκοχωρίου, κ. Θανάσης Δρούλιας, κάθε βράδυ, χειμώνα καλοκαίρι από την ημέρα που εξελέγη πρόεδρος, πραγματοποιεί σε ακανόνιστες ώρες περιπολίες με το αυτοκίνητό του στο χωριό. Χθες περίπου μιάμιση ώρα μετά την περιπολία του άγνωστος/οι δράστης ή δράστες, αφού έκοψαν το ρεύμα του κτιρίου, έσπασαν το τζάμι της εισόδου και με άγνωστο τρόπο έκαψαν το εσωτερικό του κτιρίου. Το θετικό ήταν ότι εκείνη την ώρα δεν φυσούσε και η φωτιά δεν εξαπλώθηκε στο χώρο που βρίσκεται η βιβλιοθήκη με τα έγγραφα ή και στο ξύλινο ταβάνι.

Ζευγάρι χωριανών που κάθε πρωί βγαίνει πεζή περίπατο ειδοποίησε τον πρόεδρο στις 6 το πρωί ότι από το κτίριο βγαίνουν καπνοί. Άμεσα ειδοποιήθηκαν και έφθασαν στο σημείο δύο οχήματα της Πυροσβεστικής και περιπολικό του ΑΤ Πηνειού. Η φωτιά κατασβέσθηκε με τους άνδρες της ΠΥ να αποκλείουν το βραχυκύλωμα.

Δεύτερη φορά στόχος

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κτίριο γίνεται στόχος. Πριν από περίπου 5 μήνες άγνωστος το είχε διαρρήξει αλλά δεν κατάφερε να ανοίξει το συρτάρι γραφείου.

«Η πράξη είναι ακατανόητη…Δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί έκαναν αυτό… Ο δήμαρχος Ανδρέας Μαρίνος, ο πρόεδρος του χωριού και άλλοι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους ώστε το Κοινοτικό Γραφείο και ο περιβάλλων χώρος να είναι στολίδια…Κάποιοι ενοχλούνται…» δήλωσε γυναίκα κάτοικος Λευκοχωρίου.

Να σημειωθεί πάντως ότι ξεκινούν νυχτερινές περιπολίες της ΟΠΚΕ στο Λευκοχώρι.

Μετά την περιπολία

Ο πρόεδρος του ΤΣ Λευκοχωρίου Θανάσης Δρούλιας σε δηλώσεις του τόνισε ότι “Κάθε βράδυ κάνω μία περιπολία, όχι σε σταθερές ώρες για ευνόητους λόγους. Σήμερα από δω πέρασα στις 4.00 με 4.10. Κοντοστάθηκα , ήταν όλα εντάξει ούτε κάπνιζε ούτε τίποτα. Μετά γείτονες που είχαν βγεί περίπατο, με ειδοποίησαν ότι έχει πάρει φωτιά το Κοινοτικό Γραφείο. Πρέπει να ήταν γύρω στις 6.00. Ήρθα εδώ, και είδα ότι είχαν καεί μέσα τα έπιπλα, τα πλακάκια έχουν ξεκολλήσει από την θερμοκρασία, οι πόρτες έχουν καεί, ευτυχώς δεν καταστράφηκαν έγγραφα…Η ΠΥ έσβησε τη φωτιά και το ανακριτικό της Πυροσβεστικής που ήρθε απέκλεισε το βραχυκύκλωμα. Τώρα τι να σας πω, μάλλον εμπρησμός είναι. Η πόρτα ήταν κλειδωμένη. Εγώ την ξεκλείδωσα, απλώς το τζαμάκι της ήταν σπασμένο και από εκεί ξεκίνησε η φωτιά…” σημείωσε εμφανώς στενοχωρημένος ο κ. Δρούλιας, γιατί για την ανακαίνιση του χώρου του Γραφείου είχε προσφέρει προσωπική εργασία.

«Προφανώς οι δράστες θα είδαν ότι τελείωσα την περιπολία μου και μετά έδρασαν» δήλωσε ο κ. Θανάσης Δρούλιας πρόεδρος της ΤΚ Λευκοχωρίου

Ακατανόητη ενέργεια

Το μέλος του ΤΣ κ. Σάκης Αναστασίνης δήλωσε: «Εμείς δεν έχουμε κόντρες με κανέναν. Εμείς παλεύουμε για το καλό του χωριού και κάποιοι άλλοι δεν ξέρω τι ζητάνε…Ευτυχώς που δεν είχε αέρα γιατί θα καιγόταν όλο το κτίριο»

Σήμερα κιόλας ο πρόεδρος του χωριού μαζί με τα μέλη του ΤΣ και εθελοντές θα προχωρήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.

«Πιστεύω ότι είναι εμπρησμός» δήλωσε το μέλος του ΤΣ κ. Σάκης Αναστασίνης


Πηγή