Νέα Δημοκρατία Κέρκυρας: «Τα μηνύματα που ακόμα εκπέμπει το Πολυτεχνείο είναι επίκαιρα, σήμερα και για πάντα».

Κοινωνία Νέα Δημοκρατία Κέρκυρας: «Τα μηνύματα που ακόμα εκπέμπει το Πολυτεχνείο είναι επίκαιρα, σήμερα και για πάντα».

Το δικό της μήνυμα με αφορμή την 45η επέτειο απ’ την εξέγερση του ‘73 δίνει με ανακοίνωση της η ΝΟΔΕ της Νέας Δημοκρατίας Κέρκυρας.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής: «Η σημερινή επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου έχει αναφορά σε ένα γεγονός με ιδιαίτερη βαρύτητα, γιατί αφενός μεν σηματοδοτεί την αρχή του τέλους της 7χρονης χούντας, αφετέρου δε την πρώτη πράξη δημιουργίας της μεταπολιτευτικής Δημοκρατίας μας.

Τα μηνύματα που ακόμα εκπέμπει το Πολυτεχνείο είναι πολύ επίκαιρα, σήμερα και για πάντα.
Είναι ο αγώνας ενός λαού που δεν έχει μάθει να ζει ανελεύθερα, να αποκτήσει την ελευθερία του.
Είναι η δύναμη της θέλησης, λίγοι και άοπλοι να τα βάζουν με πολλούς και οπλισμένους και να νικούν. Είναι το μήνυμα της παντοτινής και αέναης δημοκρατίας ως το ωραιότερο πολίτευμα.
Πάνω απ’ όλα όμως είναι μήνυμα για τη σημερινή νεολαία μας, ώστε όταν θα πάρει τα ηνία της χώρας μας στα χέρια της να πετύχει, εκεί που η “γενιά του Πολυτεχνείου”, παρά τις καλές της προθέσεις, απέτυχε. Δηλαδή να οικοδομήσει ένα υγειές, οργανωμένο, αδιάφθορο και αξιοσέβαστο Κράτος. Αυτή είναι η πρόκληση του μέλλοντος ώστε η “πικρή γεύση” της μεταπολίτευσης που απαξιώθηκε από την κρίση, να γίνει κάποια στιγμή γεύση γλυκιά και γεύση ικανοποίησης.»


Πηγή