Κυκλοφόρησε «Ο Οδυσσέας στη χώρα των μυθικών σκύλων» του Ηλία Τουμασάτου

Από τις εκδόσεις «Αιγιαλός» κυκλοφόρησε το μυθιστόρημα του Ηλία Τουμασάτου «Ο Οδυσσέας στη χώρα των μυθικών σκύλων», σε εικονογράφηση της Ελβίρας Στρατιώτη.

Ο Οδυσσέας Θιακός είναι ένας εσωστρεφής έφηβος, μέτριος μαθητής και καθόλου δημοφιλής. Με την κολλητή του Πένι Σαμικού (εκ του Πηνελόπη), θα περάσουν μια μεγάλη περιπέτεια όταν θα πάνε να φωτογραφίσουν το ερειπωμένο σπίτι του Μονόφθαλμου. Από μια μυστική πόρτα θα βρεθούν παγιδευμένοι σε μια παράξενη χώρα, όπου κατοικούν όλοι οι σκύλοι της ελληνικής μυθολογίας, από τον Κέρβερο ως τη Λαίλαπα, τον σκύλο του Κέφαλου, και τον Άργο, τον αγαπημένο σκύλο του Οδυσσέα. Σ’ αυτόν τον αλλιώτικο κόσμο θα βρεθούν αντιμέτωποι με κινδύνους και προκλήσεις, προσπαθώντας να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Εν τω μεταξύ, τους ψάχνουν οι φίλοι τους: Η ευαίσθητη Ναυσικά και ο αλαζόνας γόης του σχολείου Άντης (εκ του Αντίνοος). Ποιος είναι ο ρόλος του Ποσειδώνα, που κυνηγάει εδώ και καιρό τον Οδυσσέα; Θα καταφέρουν να τους βρουν ο ανακριτής Μενέλαος Σπαρτινός και η αστυνόμος Ελένη Ευριπίδου που προσπαθούν να εξιχνιάσουν την εξαφάνισή τους; Και τί δουλειά έχει σ’ ένα βιβλίο με σκύλους μια κουκουβάγια; Η συνέχεια, στις σελίδες του βιβλίου…

Το βιβλίο απευθύνεται σε νέους κάθε ηλικίας και επιχειρεί να «παντρέψει» στιγμές από τον αστείρευτο πλούτο της ελληνικής μυθολογίας με τις σημερινές (όχι και τόσο «παραμυθένιες») συνθήκες. Και, την ίδια στιγμή, να αναδείξει τη διαχρονικά ιδιαίτερη σχέση ανθρώπου και σκύλου, όπως αποτυπώνεται στον μύθο.

Είναι το τέταρτο λογοτεχνικό βιβλίο του Ηλία Τουμασάτου. Προηγήθηκαν «Ο μικρός μάγος και άλλες ιστορίες» (2014), «Το παραμύθι του φυλακισμένου πουλιού» (2016) και «Η ψυχή μιας καληνύχτας» (2016), όλα από τις εκδόσεις «Αιγιαλός».

«Ο Οδυσσέας στη χώρα των μυθικών σκύλων», είναι η αρχή ενός ταξιδιού, γεμάτου περιπέτειες, γεμάτου γνώσεις, γεμάτου συναισθήματα… που δεν τελειώνει τόσο εύκολα σ’ ένα βιβλίο…

Κεντρική διάθεση: Βιβλιοπωλείο Κύβος, Σιτεμπόρων 39, Αργοστόλι

Τηλ. 26710-26872, E-mail: info@e-kivos.gr

http://e-kivos.gr

odysseas


Πηγή