“Plan B” για το ΑΕΙ της Ηλείας – Ενσωμάτωση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Εναλλακτικό σχέδιο για τα ΑΕΙ της Ηλείας εφόσον «ναυαγήσει» η συνεργασία υπουργείου Παιδείας-Παν/μίου Πατρών.

Εναλλακτικό πλάνο για τον ακαδημαϊκό χάρτη της Ηλείας ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας σε περίπτωση που «ναυαγήσει» η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το οποίο προβλέπει την ίδρυση σχολών ενσωματωμένων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», ο σχεδιασμός προβλέπει πανεπιστημιακό τμήμα στην Αμαλιάδα με το ίδιο αντικείμενο σπουδών που έχει το ΤΕΙ τώρα, ενώ για τον Πύργο προβλέπεται η ίδρυση τμήματος που σχετίζεται με τον Αθλητισμό και την Ολυμπιακή Παιδεία, με πρόβλεψη μάλιστα και για αγγλόφωνο κύκλο σπουδών, ώστε να αποκτήσει εξωστρεφή χαρακτήρα και να συνδεθεί και με την Αρχαία Ολυμπία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται στο γεγονός ότι τις τελευταίες δύο ημέρες οι επαφές του κ. Γαβρόγλου με τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πατρών είναι στο «σημείο μηδέν», με αποτέλεσμα να έχει διαρρεύσει η πρόθεσή του να ακυρώσει την ίδρυση Νομικής και Γεωπονικής στην Πάτρα και να προχωρήσει στη διαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη με πολιτική απόφαση.

Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση του κ. Γαβρόγλου είναι ως αύριο να έχει λήξει το ζήτημα και να τεθεί σε διαβούλευση ο νόμος, προκειμένου να ψηφιστεί ως το Πάσχα. Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό σχέδιο προβλέπει για την Ηλεία τρία ΑΕΙ, δύο στον Πύργο (Πολιτισμός και Μουσειολογία) και ένα στην Αμαλιάδα, με τον αστερίσκο να είναι τελικά ένα το τμήμα στον Πύργο, με βάση το προσχέδιο του Παν/μίου Πατρών.


Πηγή