Αναστασία Οικονομοπούλου: «Η εμπιστοσύνη των πολιτών θα είναι δέσμευση για μένα»

Η Αναστασία Οικονομοπούλου γεννήθηκε στη Βάρδα το 1980, αποτελώντας ένα από τα πιο γνωστά πρόσωπα στην κοινωνική και πολιτική καθημερινότητα της περιοχής του δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης…

Πτυχιούχος του Α.Τ.Ε.Ι. Πατρών του τμήματος Λογιστικής – Χρηματοοικονομικής της σχολής Οικονομίας και Διοίκησης και με σπουδές στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο στον τομέα Ανθρωπιστικών Επιστημών για τον Ελληνικό Πολιτισμό, εργάστηκε από το 2006 στο Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ενώ έχει διατελέσει γραμματέας του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Σπύρου Σπυρίδων από το 2006 έως το 2009.

Έχει επίσης διατελέσει μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Κοινοτικών Πρωτοβουλιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος ως Υπεύθυνη Διοικητικής Γραμματειακής Υποστήριξης.

Τον Μάιο του 2014 εξελέγη δημοτική σύμβουλος της Δ.Ε. Βουπρασίας του δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης ενώ από το 2017 ανέλαβε καθήκοντα προέδρου στο Νομικό Πρόσωπο, Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Παιδείας του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, καθώς και καθήκοντα Πρόεδρου στην Επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών απ` όπου παραιτήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, δηλώνοντας την ανεξαρτητοποίηση της….

Στις εκλογές της 26ης Μαΐου θα διεκδικήσει για δεύτερη φορά μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης ως υποψήφια του συνδυασμού «Δύναμη Ευθύνης» του Διονυσίου Μαλιαρη, εξέλιξη για την οποία μιλά σήμερα απαντώντας στις ερωτήσεις μας…

Τι ώθησε μια νέα γυναίκα σαν εσάς να ασχοληθεί με τα δημοτικά και να είναι εκ νέου υποψήφια δημοτική σύμβουλος;

Το βασικό μου κίνητρο για την ενασχόληση, για δεύτερη φορά, με τα κοινά του δήμου Ανδραβίδα – Κυλλήνης είναι η αγάπη μου για τον τόπο μας. Η λήψη της απόφασης μου ήρθε έπειτα από σοβαρή σκέψη και προβληματισμό μιας και γενικότερα η πολιτική στις μέρες μας έχει απαξιωθεί. Βλέπω πως ο Δήμος που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε, ζούμε και εργαζόμαστε δεν έχει την εικόνα που πραγματικά θα θέλαμε. Έχοντας πλήρη συνείδηση των προβλημάτων και των ιδιαιτεροτήτων αυτού του τόπου και γνωρίζοντας όλα αυτά που μας έφεραν πίσω, πιστεύω πως με ενδιαφέρον και εντιμότητα μπορούμε να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε την ποιότητα ζωής μας, να έρθουμε κοντά στα καθημερινά προβλήματα των κατοίκων.

Με γνώμονα λοιπόν το ενδιαφέρον μου για τον τόπο μου κατέρχομαι σε αυτές τις εκλογές διεκδικώντας για άλλη μια φορά μια θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ανδραβίδας –Κυλλήνης, για να συνεχίσω από θέση προσφοράς και ευθύνης την προσπάθειά μου για ανάπτυξη, πρόοδο και βελτίωση των συνθηκών της καθημερινότητάς μας. Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς το πρόσωπό μου θα είναι δέσμευση για μένα, να συνεχίσω, στηριζόμενη σε σταθερές αρχές και αξίες, με σύνεση και αποφασιστικότητα.

Ποιος ήταν ο λόγος που επιλέξατε το συνδυασμό «Δύναμη Ευθύνης» του Διονυσίου Μαλιαρη;

Ένας σημαντικός παράγοντας είναι το γεγονός πως ο Διονύσιος Μάλιαρης που ηγείται του συνδυασμού έχει αποδείξει έμπρακτα μέσω του προσωπικού του, επαγγελματικού και πολίτικου του βίου πως είναι ένας άνθρωπος ταπεινός, παραγωγικός και πως είναι ο μοναδικός υποψήφιος που μπορεί να φέρει εις πέρας μια ηθική και χρηστή διοίκηση με διαφάνεια και αξιοκρατία. Εμπιστεύομαι τον Διονύσιο Μάλιαρη και γι’ αυτό αποδέχτηκα την πρόταση του. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να είμαι μέλος μιας πολυσυλλεκτικής καθαρά αυτοδιοικητικής παράταξης η οποία έχει ως βασικό στόχο την πλήρη αναμόρφωση τόσο των θεσμών όσο και της νοοτροπίας που χρειάζεται η αυτοδιοίκηση του τόπου μας που επηρεάζει την καθημερινότητα μας.

Ποιος ήταν ο λόγος της αποχώρησης σας από την «Συμφωνία Πολιτών»;

Ο νυν δήμαρχος δοκιμάστηκε και απέδειξε ότι πέρα από μια αξιοσημείωτη ρουσφετολογική πολιτική δεν έλυσε κανένα σημαντικό πρόβλημα για τον τόπο μας . Συνεπώς θα ήταν λάθος να παραμείνω σε έναν συνδυασμό που δεν κατάφερε να κάνει τίποτα ουσιαστικό και αξιόλογο προς όφελος της κοινωνίας. Ωστόσο όλο αυτό το διάστημα έκανα υπομονή σεβόμενη απόλυτα τους θεσμούς και τα πρόσωπα που τους υπηρετούν και επεδίωξα να δώσω χρόνο προκειμένου να αλλάξουν τα κακώς κείμενα. Όχι μόνο δεν άλλαξε κάτι προς το καλύτερο, αλλά η στενή ηγετική ομάδα του νυν δημάρχου Ναμπίλ Μοράντ, λειτουργώντας ως ένα διευθυντήριο με κλειστό τρόπο λήψης αποφάσεων παρέκλινε της φιλοσοφίας μου και των αρχών μου. Η συνείδησή μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης των διαφόρων σοβαρών θεμάτων.

Θεωρείτε ότι η παράταξη του νυν δημάρχου δεν τα κατάφερε την τελευταία 5ετία;

Βεβαίως και δεν τα κατάφερε, εφόσον δεν λύθηκαν σημαντικά προβλήματα που ταλανίζουν το Δήμο μας εδώ και χρόνια, όπως για παράδειγμα η έλλειψη πόσιμου νερού σε πολλές περιοχές, η αγροτική οδοποιία σε κάθε δημοτική ενότητα, ο βιολογικός της Βάρδας και η επέκταση του αποχετευτικού συστήματος, η καθαριότητα και ο φωτισμός σε όλο το Δήμο καθώς και απαξίωση των τουριστικών περιοχών (Καστρο – Κυλλήνη), και πολλά άλλα προβλήματα της καθημερινότητας, που υποβάθμισαν το τόπο μας.

Παρόλο αυτά από τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών του Δήμου κατάφερα να λειτουργήσω την Επιτροπή που ήταν αδρανής τα προηγούμενα χρόνια και να εισπράξει ο Δήμος οφειλόμενα ποσά ανταποδοτικότητας και να μπορούν να λειτουργούν ομαλά οι επιχειρήσεις προς όφελος του τόπου και των εργαζομένων, παρόλα τα εμπόδια της δημοτικής αρχής για την ομαλή λειτουργία της Επιτροπής.

Ωστόσο και από τη θέση της Προέδρου του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Παιδείας προσπάθησα να βοηθήσω και να σταθώ στην καθημερινότητα των συμπολιτών μου.

Ποια είναι τα κυριότερα κοινωνικά προβλήματα του δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και τι προτείνετε ως παράταξη για την επίλυση τους;

Η αξιοπρέπεια του κάθε δημότη αποτελεί προϋπόθεση για την αξιοπρέπεια της τοπικής κοινωνίας μας, γι’ αυτό η παράταξή μας θέτει σαν προτεραιότητα τη διασφάλιση της κοινωνικής προστασίας και την καταπολέμηση της περιθωριοποίησης και του κοινωνικού αποκλεισμού. Επίσης η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας είναι η βασική προϋπόθεση για την ανάκαμψη της οικονομίας στον τόπο μας καθώς και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Θέλουμε να αναδείξουμε τα μεγάλα ζητήματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και να προωθήσουμε την ανακύκλωση, προωθώντας την πράσινη ενέργεια. Θεωρούμε σημαντικό και παραμελημένο θέμα τη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής του Δήμου μας. Στόχος μας είναι να εφαρμόσουμε θεσμούς άμεσης δημοκρατίας για την επίλυση των προβλημάτων μείζονος σημασίας. Όσον αφορά την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα αποσκοπούμε στο να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τα προβλήματα της καθημερινής λειτουργίας των πόλεων και των οικισμών του Δήμου μας με την αναβάθμιση του αστικού και κοινωνικού περιβάλλοντος. Ωστόσο κύριο μέλημά μας είναι η ανάπτυξη του τουριστικού τομέα, η ανάδειξη και αξιοποίηση των πολιτιστικών μνημείων και των αρχαιολογικών μας χώρων, και συνεπώς η προσέλκυση του τουριστικού ενδιαφέροντος.

Αν εκλεγείτε από ποιό πόστο νομίζετε ότι θα μπορούσατε να προσφέρετε περισσότερα;

Όλα τα στελέχη του Συνδυασμού μας είναι ικανά και άξια και όλοι μαζί παλεύουμε για την επόμενη μέρα του Δήμου. Εάν οι πολίτες μας επιλέξουν και μας δώσουν την εντολή να είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή σε όποιο πόστο μου ζητηθεί από τον επικεφαλής Διονύσιο Μάλιαρη μπορώ να προσφέρω με την εμπειρία μου και με όλες μου τις δυνάμεις. Και αυτό είναι δέσμευση απέναντι στους συμπολίτες μου.


Πηγή