Το λιμάνι της Πάτρας κρατάει γερά παρά τον κορωνοϊό – Αύξηση της κίνησης των φορτηγών

Το λιμάνι της Πάτρας κρατάει γερά παρά τον κορωνοϊό - Αύξηση της κίνησης των φορτηγών Το λιμάνι της Πάτρας κρατάει γερά παρά τον κορωνοϊό - Αύξηση της κίνησης των φορτηγών

Μέσα στον ορυμαγδό των αρνητικών εξελίξεων στο πεδίο της οικονομίας, υπάρχουν ευτυχώς και κάποιες αναλαμπές, οι οποίες αφορούν την πόλη της Πάτρας.

Την Μεγάλη Τετάρτη έγιναν γνωστά τα πρώτα στοιχεία για τις ακτοπλοϊκές γραμμές των λιμένων, αναφορικά με το πρώτο τρίμηνο του 2020 και το λιμάνι της Πάτρας, δείχνει να «κρατάει άμυνα».

Η επιβατική κίνηση, σίγουρα έχει μειωθεί σημαντικά, λόγω των διεθνών περιορισμών, όμως το λιμάνι σημείωσε αύξηση στην κίνηση των φορτηγών σε ποσοστό 6,77% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.

Συγκεκριμένα από την 1η Ιανουαρίου έως και την 31η Μαρτίου, από το λιμάνι της Πάτρας διακινήθηκαν 51.645 νταλίκες, όταν το ίδιο διάστημα πέρυσι, είχαν διακινηθεί 48.361.

Τα θετικά στοιχεία δεν αφορούν μόνο συνολικά το τρίμηνο, αλλά και τον μήνα Μάρτιο, καθώς από το λιμάνι διακινήθηκαν 17.120 φορτηγά έναντι 16.658 τον ίδιο μήνα του 2019, δηλαδή σημειώθηκε μια αύξηση της τάξεως του 3,35%.

Όπως σημείωσε ο ναυτιλιακός πράκτορας Γιώργος Τελώνης, η αύξηση της κίνησης φορτηγών αυτή την περίοδο, είναι μια σημαντική είδηση, καθώς στέλνει το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο που παίζει το λιμάνι της Πάτρας, στις διευρωπαϊκές μεταφορές και στην οικονομία της χώρας και της περιοχής μας.

Κομβικό ρόλο η γραμμή Πάτρα – Ιταλία και εν μέσω πανδημίας

Η γραμμή Πάτρα – Ιταλία, τόνισε ο κ. Τελώνης, αποδεικνύει για μια ακόμα φορά, τον κομβικό της ρόλο, στη διακίνηση εμπορευμάτων και μάλιστα σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή.

Σίγουρα οι δυσκολίες που έφερε η πανδημία του κορωνοϊού, είναι εδώ και επηρεάζουν όλη την αλυσίδα της οικονομίας, όμως, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε αυτή την θετική εξέλιξη, η οποία συνδέεται και με άλλες παραμέτρους, όπως, η κοντινή απόσταση της Πάτρας από την Αθήνα, η ασφαλής και γρήγορη διακίνηση που προσφέρει η Ολυμπία Οδός, αλλά και η συμβολή των ναυτιλιακών εταιρειών, οι οποίες παρά τις μεγάλες οικονομικές ζημιές που καταγράφουν αυτό το διάστημα, κινούμενες χωρίς επιβάτες, διατηρούν κανονικά όλα τα δρομολόγια τους.

Αναφορικά με το καίριο σε αυτό το χρονικό διάστημα, θέμα των διεθνών μεταφορών, ο κ. Τελώνης ενημέρωσε πρόσφατα το ΣΕΑΔΕ, για ένα πολύτιμο διαδικτυακό εργαλείο (https://covid-19.sixfold.com) που επικαιροποιείται συνεχώς, και παρέχει αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες στους μεταφορείς, ώστε να διαμορφώνουν ανάλογα το πρόγραμμά τους.

Πηγή: Πελοπόννησος


Πηγή