Ο Πρύτανης προσπάθησε να ηρεμήσει τους φορείς της Ηλείας αλλά χωρίς δεσμεύσεις…

Xαμήλωσε τους τόνους ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρ. Μπούρας και προσπάθησε να ηρεμήσει τους φορείς της Ηλείας που έχουν ξεσηκωθεί μήπως φύγουν τα Τμήματα από Πύργο, Αμαλιάδα. Η ουσία όμως είναι ότι όλα παραμένουν ανοιχτά. Δεν είπε ο κ. Μπούρας ότι αλλάζει η εισήγηση της Επιτροπής Σχεδιασμού… Στη συνάντηση που έγινε χθες, κατατέθηκαν ιδέες, λύθηκαν παρεξηγήσεις κατά τη χθεσινή συνάντηση των φορέων της Ηλείας με την πρυτανική αρχή του Πανεπιστημίου Πατρών αλλά δεν φαίνεται να υπήρξαν υποχωρήσεις σε σχέση με τις προτάσεις της αρμόδιας Επιτροπής για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Ακαδημαϊκού Χάρτη του Πανεπιστημίου.

Από την πλευρά του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ότι: «Η κουβέντα μας εξελίχτηκε σε πολύ πολιτισμένο περιβάλλον. Ανταλλάχθηκαν απόψεις και οι τρεις αντιπρυτάνεις που ήταν παρόντες, Δ. Μαντζαβίνος, Π. Δημόπουλος και Δ. Σκούρας, απάντησαν στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους φορείς του γειτονικού νομού». Η πρυτανική αρχή δήλωσε διατεθειμένη να τους παραχωρήσει κάθε στοιχείο που αφορά τα οικονομικά δεδομένα, τους φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό των Τμημάτων που εδρεύουν στην Ηλεία. «Λύθηκε και μία παρεξήγηση διότι είχαν την εντύπωση ότι δεν ενισχύσαμε το Τμήμα Μουσειολογίας με εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ εμείς δώσαμε δύο θέσεις μόνιμου προσωπικού και αρκετές έκτακτες για να γίνουν όλα τα μαθήματα για αυτό το εξάμηνο αλλά και για την επόμενη χρονιά» πρόσθεσε ο κ. Μπούρας.

Ο ίδιος τόνισε ότι «το Πανεπιστήμιο Πατρών δεν αποσύρεται από την περιφέρεια αλλά αλλάζει μορφή παρουσίασης» κι εξηγεί: «Ηδη δρομολογούμε μεταπτυχιακό πρόγραμμα στην Αρχαία Ολυμπία. Συζητάμε με το Ανοικτό Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου για διάφορα προγράμματα και είμαστε έτοιμοι, όταν οι τοπικοί φορείς θέλουν να προτείνουν τη δημιουργία Σχολών Μεταλυκειακού Επιπέδου, το Πανεπιστήμιο Πατρών με τον ακαδημαϊκό του προσωπικό να συμμετέχει και να υπογράφει τις βεβαιώσεις όσων θα φοιτούν σε αυτές. Η Ηλεία αποτελεί προτεραιότητά μας λόγω και των ξενοδοχειακών υποδομών που διαθέτει για συνέδρια, θερινά σχολεία, πρακτική άσκηση των φοιτητών και μεταπτυχιακά».

Στην ίδια συνάντηση ο κ. Σκούρας έθεσε τον προβληματισμό και εμμέσως έκανε την πρόταση «γιατί να έχει Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή μόνον η Θεσσαλονίκη και να μην έχει και η Ηλεία;».

Disclaimer:

Οι απόψεις του ιστολογίου δεν συμπίπτουν απαραίτητα με το περιεχόμενο του άρθρου.


Πηγή

  • Δημοσιεύτηκε:

    6 Μαρτίου 2021

  • Κατηγορίες:

    Κοινωνία