ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΑ 2023

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ-ΙΣΙΔΩΡΑ-ΟΜΠΟΕ-1_page-0001-724x1024.jpg

Η διοργάνωση συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Ιουνίου. Για το σκοπό αυτό καλέσαμε και έχουμε την ιδιαίτερη χαρά και τιμή να είναι μαζί μας, δύο πολύ σημαντικοί καλλιτέχνες, η Λευκαδίτισσα μουσικός Ισιδώρα Κοψιδά, ομποΐστα, και ο Μάριος Καζάς, πιανίστας σ’ ένα εξαιρετικό πρόγραμμα, όπου θα μας ταξιδέψουν με νότες στον κόσμο, στην λατινοαμερικάνικη ατμόσφαιρα και όχι μόνο.

Μάριος Καζάς, πιάνο

Β Ι Ο Γ Ρ Α Φ Ι Κ Ο Σ Η Μ Ε Ι Ω Μ Α

Ένας από τους πιο ενεργούς καλλιτεχνικά πιανίστες της γενιάς του, ο Μάριος Καζάς έχει εμφανισθεί στους σημαντικότερους συναυλιακούς χώρους των Αθηνών (Θέατρο Ηρώδου Αττικού, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Εναλλακτική Σκηνή Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Αίθουσα Παρνασσός, Παλλάς κ.α.), σε συναυλίες και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δραστηριοποιείται εντονότατα στον τομέα της συνοδείας τραγουδιού, της χορωδιακής μουσικής και της μουσικής δωματίου, συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες διεθνούς βεληνεκούς και με τα σημαντικότερα χορωδιακά σχήματα της χώρας. Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα έργα συγχρόνων Ελλήνων συνθετών, δίνοντας συχνά πρώτες εκτελέσεις και ηχογραφώντας. Το πρώτο του προσωπικό cd με τίτλο “Μποτίλια στο πέλαγο”, σε συνθέσεις Κώστα Μυλωνά έτυχε θερμότατης υποδοχής από το ραδιόφωνο, ενώ ερμηνεύει και στα cd “Αλίκη Καγιαλόγλου-Ζωντανή Ηχογράφηση, Ωδείον Ηρώδου Αττικού” και “A time for us”.

Ο Μάριος Καζάς ξεκίνησε σπουδές πιάνου στο Αθηναϊκό Ωδείο με την Στέλλα Μακρυγιάννη και σπούδασε ως κάτοχος διαρκούς υποτροφίας στην τάξη της Γιολάντας Σεβέρη. Κατόπιν φοίτησε στο Ωδείο Athenaeum ως μαθητής της Ντόρας Μπακοπούλου και συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Αθηνών, από όπου και απεφοίτησε (Άριστα Παμψηφεί και Α’ Βραβείο Παμψηφεί και Έπαθλο Ματζαγριωτάκη, τάξη Ντ. Μπακοπούλου). Μελέτησε ακόμη ανώτερα θεωρητικά (Φούγκα) και κλαρινέτο και έχει βραβευθεί με Α’ και Β’ Βραβεία σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς Πιάνου.

The post ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΕΑ 2023 first appeared on Lefkas News.


Πηγή