Μόνο στην Πάτρα αυτά – 7 ευρώ το μπουκαλάκι μαυροδάφνης!

Είναι ορισμένα μαγαζιά από φούρνους και μίνι μάρκετ έως και καφενεία που έχουν βγάλει πάγκους στους εξωτερικούς τους χώρους και την έχουν δει κάπως αλλιώς για το Πατρινό Καρναβάλι.

Γιατί το λέμε αυτό; Σύμφωνα με αναφορές υπήρξαν τέτοια μαγαζιά με πάγκους έξω που έδιναν το ένα μπουκαλάκι πιστοποιημένης μαυροδάφνης στα 7 ευρώ, το πλαστικό μπουκαλάκι νερό 1 ευρώ και το κουτάκι μπύρας στα 3 ευρώ.

Τα ίδια μαγαζιά είχαν και στις περισσότερες των περιπτώσεων και μικρές ψησταριές έξω για να ψήνουν σουβλάκια, δίνοντας τα από 2 ευρώ και πάνω. Από που όμως να το πιάσει κανείς. Από την αισχροκέρδεια; Ελεύθερη αγορά είμαστε σου λέει.

Από την παρανομία των πάγκων στους εξωτερικούς χώρους; Έτσι και αλλιώς δεν γινόταν κανένας έλεγχος και φυσικά δεν ήταν μόνο τα μικρά μαγαζιά που παρανόμησαν. Και μεγαλύτερα μαγαζιά εστίασης στο κέντρο τα ίδιο έκαναν.

Συμπέρασμα, δεν είναι μόνο οι πλανόδιοι πωλητές το πρόβλημα που και αυτοί βέβαια βρίσκονταν παντού και όχι μόνο στην Τριών Ναυάρχων, την μοναδική περιοχή για την οποία έχει βγάλει άδεια ο Δήμος. Με λίγα λόγια ο καθένας κάνει ότι θέλει, στο καρναβάλι της Πάτρας, χωρίς κανείς να ελέγχει.


Πηγή