Πάτρα: Έχουν ξεκινήσει οι προετοιμασίες στα ζαχαροπλαστεία για τις μέρες του Πάσχα

Σε «πυρετό» προετοιμασιών για τις ημέρες του Πάσχα βρίσκονται αυτή την περίοδο τα ζαχαροπλαστεία της Πάτρας, φτιάχνοντας τα πασχαλινά τσουρέκια, τα κουλουράκια και τα σοκολατένια αβγά που έχουν την ανάλογη ζήτηση τις ημέρες αυτές.

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει όμως ακόμα είναι νωρίς για να υπάρξουν κάποιες εκτιμήσεις σε ότι αφορά την κίνηση. Οι επαγγελματίες ελπίζουν ότι πλησιάζοντας προς τις μέρες του Πάσχα η κίνηση θα αυξηθεί. Εχθρός βέβαια των προετοιμασιών και της παραγωγής που έχουν ξεκινήσει δεν είναι και αυτή τη φορά άλλη από την ακρίβεια.

Τα γάλατα, τα βούτυρα, τα άλευρα, τα αβγά, η σοκολάτα, αλλά και άλλα είδη που χρησιμοποιούν τα ζαχαροπλαστεία για τις πρώτες ύλες των γλυκών τους πρωταγωνιστούν στο ράλι ακρίβειας, κάτι που σημαίνει ότι το κόστος παραγωγής θα είναι και φέτος μεγάλο για τους επαγγελματίες.

Στο κόστος αυτό θα πρέπει να προστεθεί και η ενέργεια που ειδικά σε ένα ζαχαροπλαστείο που είναι μια ενεργοβόρος επιχείρηση, είναι αρκετά υψηλή. Ωστόσο, για ακόμα μια χρονιά τα ζαχαροπλαστεία θα κάνουν μια προσπάθεια για να απορροφήσουν τις αυξήσεις των πρώτων υλών και να μην τις αισθανθεί ο καταναλωτής στην τσέπη του.

Έτσι με βάση τις εκτιμήσεις οι αυξήσεις κατά μέσο όρο το φετινό Πάσχα δεν θα είναι πάνω από 5% σε σύγκριση με το περσινό και τις τιμές που υπήρχαν πριν από έναν χρόνο.

Επιπλέον ένας ακόμα ανασταλτικός παράγοντας για τη κίνηση που θα έχουν τα μαγαζιά είναι ο ανταγωνισμός με τα σούπερ-μάρκετ που δίνουν συσκευασμένα σοκολατένια αβγά, σε τιμές χαμηλές, αλλά και σε χαμηλής ποιότητας.

Για αυτό και καλούν τον κόσμο να στηρίξουν τα δικά τους είδη που είναι αποτελέσματα της τέχνης της ζαχαροπλαστικής και της παραγωγικής διαδικασίας σε πρώτο χρόνο, με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει για την νοστιμιά και την ποιότητα ενός γλυκίσματος.


Πηγή