Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Πύργου: Πρώτος σε ψήφους ο Νίκος Σιάννης

Ο μέχρι τώρα πρόεδρος, Νίκος Σιάννης, πλειοψήφησε στις πρώτες εκλογές για την ανάδειξη του αιρετού Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Πύργου, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, σύμφωνα με την απόφαση του κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, για ταυτόχρονη διεξαγωγή Γενικών Συνελεύσεων και Εκλογών σε όλη την Ελλάδα.

Η Γενική Συνέλευση ξεκίνησε με ενημέρωση από τον απερχόμενο πρόεδρο για την εκλογική διαδικασία και την εκλογή της Εφορευτικής Επιτροπής, με πρόεδρο τον κ. Χρυσοβαλάντη Δημητρόπουλο και μέλη την κα Πηνελόπη Σιάννη και τον κ.Γεώργιο Τριγάζη, που ανέλαβαν και την διεξαγωγή των εκλογών, που φιλοξενήθηκαν στην Αίθουσα Διαιτητών, του Δημοτικού Σταδίου Πύργου.

Τα αποτελέσματα

Οι κάλπες έκλεισε στις 5:00 το απόγευμα και μέχρι τότε είχαν ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα 68 από τα 74 εγγεγραμμένα μέλη, ενώ αντίστοιχος ήταν και ο αριθμός των έγκυρων ψηφοδελτίων, καθώς δεν βρέθηκαν άκυρα/λευκά ψηφοδέλτια.

Όπως προέκυψε από την καταμέτρηση των ψήφων, οι υποψήφιοι έλαβαν και εκλέγονται οι: Νίκος Σιάννης (43 ψήφους), Παναγιώτης Γεωργόπουλος (40), Νεονέλης Μαυροειδής (33), Μαγδαληνή Δημητρόπουλου (29), Αγγελική Τσετσοπούλου (27), Ευγενία Χριστοπούλου (27), Νίκος Σμαρνάκης (26), Ηλίας Δουλαβέρης και Ζαχαρή Αχιλλεοπούλου (23 ψήφους) μετά από κλήρωση με την Αφροδίτη Τσαγκάρη που επίσης έλαβε 23 ψήφους και εξελέγη 1ο αναπληρωματικό μέλος, ενώ 2ο αναπληρωματικό μέλος εξελέγη η Νικολίτσα Ξύδη με 14 ψήφους.

Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος με 12 ψήφους και η Ιωάννα Θεοδωροπουλου με 2 ψήφους, δεν εκλέγονται.

Το νέο Δ.Σ θα συγκροτηθεί σε σώμα με κάλεσμα του κ. Σιάννη που πλειοψήφησε, σήμερα το βράδυ.

Κεντρικό Δ.Σ

Τα μέλη του Π.Τ Πύργου, ψήφησαν επίσης για το Κεντρικό Διοικητικό Συμβούλιο, την Εξελεγκτική Επιτροπή και την Επιτροπή Δεοντολογίας (σ.σ δεν υπήρχε υποψήφιος από τον Πύργο), τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα για τα οποία θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, με τη συγκέντρωση των αποτελεσμάτων από τα Περιφερειακά Τμήματα ανά την Ελλάδα.


Πηγή