Πάτρα: Απαντήσεις δίνει ο Θάνος Βούρδας για σύγχρονο τρένο και προαστιακό

Συνάντηση με τους κατοίκους της βόρειας Πάτρας θα έχει απόψε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών και Επικοινωνιών Θάνος Βούρδας.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Γραμματέας αναμένεται να συμμετάσχει στην ανοικτή συζήτηση που θα γίνει μεταξύ των κατοίκων των περιοχών της βόρειας Πάτρας, του Ρίου, του Αγίου Βασιλείου και των υπολοίπων συνοικιών, δίνοντας τους απαντήσεις για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Κιάτου – Ρίου, αλλά και τη λειτουργία του τμήματος από τον Ψαθόπυργο έως το Ρίο.

Παράλληλα, θα δώσει απαντήσεις για το θέμα της υπογειοποίησης του κομματιού Ρίου μέχρι τον Άγιο Διονύσιο και από τον Άγιο Διονύσιο στο κέντρο της Πάτρας και αν όλα αυτά θα μπορούν να συνδυαστούν με την ταυτόχρονη λειτουργία του υφιστάμενου Προαστιακού.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι κάτοικοι του Ρίου αντιδρούν στην κατεδάφιση του παλαιού λιθόκτιστου διατηρητέου κτιρίου, τον παλιό δηλαδή σταθμό του ΟΣΕ, όσο και για το κόψιμο των δέντρων στον περιβάλλοντα χώρο και ήδη με σχετικές τους αναρτήσεις στα social media τονίζουν ότι δεν θα αφήσουν το θέμα έτσι και θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις.


Πηγή